Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει τα πάντα, από την λεύκανση των δοντιών μέχρι την ολοκλήρωση ολόκληρου του χαμόγελου.

Η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι μόνο για τις διασημότητες και τους πλούσιους – υπάρχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία επιλογών και τιμών που προσφέρουν ένα καλύτερο χαμόγελο για εκατομμύρια ανθρώπους.

Από τις μικρές λεπτές αλλαγές μέχρι τις μεγάλες χειρουργικές αποκαταστάσεις, υπάρχουν πολλές τεχνικές αισθητικής οδοντιατρικής που μπορούν να θεραπεύσουν τα δόντια που έχουν αποχρωματιστεί, χτυπηθεί, παραμορφωθεί ή λείπουν.

Είναι η αισθητική οδοντιατρική σωστή για εσάς;

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν λάβετε την απόφαση.

Τι είναι η αισθητική Οδοντιατρική;

Ενώ η παραδοσιακή οδοντιατρική απευθύνεται στην υγεία των δοντιών και των ούλων, η αισθητική οδοντιατρική επικεντρώνεται στην εμφάνιση των δοντιών, του στόματος και του χαμόγελου σας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην αισθητική οδοντιατρική επιτρέπουν στους οδοντιάτρους να προσφέρουν τα πάντα, από τη βελτιωμένη λεύκανση των δοντιών έως τις ημιδιαφανείς επικαλύψεις πορσελάνης (όψεις) με σκοπό να ολοκληρώσουν το νέο σας χαμόγελο. Η αισθητική οδοντιατρική έχει απασχολήσει εδώ και δεκαετίες, αλλά τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πιο ανθεκτικά και αντανακλούν μια πιο φυσική ομορφιά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Επιλογές αισθητικής οδοντιατρικής.

Υπάρχει μια ποικιλία διαδικασιών αισθητικής οδοντιατρικής διαθέσιμες, όπως:

  • Λεύκανση δοντιών. Αυτή η διαδικασία λευκαίνει τα δόντια που είναι αποχρωματισμένα ή έχουν δυσχρωμίες. Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι με ένα σύστημα που δίνεται από τον οδοντίατρο ή ακόμη και ο συνδυασμός αυτών.
  • Bonding-χτίσιμο. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των δοντιών που είναι σπασμένα, ραγισμένα, με δυσχρωμίες ή έχουν διαστήματα μεταξύ τους, χτίζοντας το δόντι με σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα).
  • Όψεις. Αυτά είναι λεπτά, εξατομικευμένα πορσελάνινα κελύφη που καλύπτουν την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών για να συγκαλύψουν αποχρωματισμό ή ατέλειες αυτών.
  • Επαναδιαμόρφωση δοντιών. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την αλλαγή των δοντιών για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους τροποποιώντας ή αφαιρώντας το σμάλτο. Η αναμόρφωση των δοντιών συνδυάζεται με το Bonding.
  • Επιμήκυνση δοντιού. Αυτό μπορεί να διορθώσει ένα ουλικό χαμόγελο (όπου είναι ορατά τα ούλα στο χαμόγελο) ή μια ανομοιογενής γραμμή των ούλων, αφαιρώντας την περίσσεια του ιστού για να εκθέσει περισσότερο το δόντι και να δώσει την εμφάνιση μακρύτερων δοντιών. Αυτό συνεπάγεται με μια χειρουργική διαδικασία από εξειδικευμένους οδοντίατρους.
  • Smile lifting. Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν μια συνολική αξιολόγηση της συνολικής εμφάνισης των δοντιών και του χαμόγελου. Συνήθως, απαιτούνται αρκετές αισθητικές οδοντιατρικές διαδικασίες για την επανεξέταση της εμφάνισης του χαμόγελου ενός ασθενούς. Σκεφτείτε το ως ένα facelift για το στόμα.

Πώς να επιλέξετε έναν οδοντίατρο για αισθητική οδοντιατρική.

Η ικανότητα και η εμπειρία του οδοντίατρου που επιλέγετε μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της αισθητικής οδοντιατρικής εργασίας. Ενώ ορισμένοι ειδικοί, όπως ορθοδοντικοί και περιοδοντολόγοι κτκ., χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση και ειδικές πιστοποιήσεις, ο τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις. Κάθε οδοντίατρος με πτυχίο γενικής οδοντιατρικής μπορεί να κάνει αισθητικές οδοντιατρικές διαδικασίες. Οι περισσότεροι οδοντίατροι που προσφέρουν αισθητική οδοντιατρική έχουν παρακολουθήσει μαθήματα συνεχούς εκπαίδευσης και έχουν κάνει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στις θεραπείες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να καλύψουν τις αισθητικές αυτές ”επεμβάσεις” . Για να είστε βέβαιοι ότι ο οδοντίατρος που επιλέγετε είναι εξειδικευμένος στην αισθητική οδοντιατρική, είναι καλύτερο να ζητήσετε τα εξής:

  • Φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά τη θεραπεία
  • Αναφορές των ασθενών
  • Απόδειξη της συνεχούς εκπαίδευσης
  • Θα θελήσετε επίσης να ρωτήσετε αν ο οδοντίατρος είναι μέλος κάποιου οργανισμού αισθητικής οδοντιατρικής.

Με την σημερινή έμφαση στη διατήρηση της νεότητας και την εμφάνιση, η αισθητική οδοντιατρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής από ποτέ. Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν έχουν φυσικά τέλεια δόντια, σχεδόν όλοι μπορούν να επιτύχουν ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο με τη βοήθεια ενός οδοντιάτρου.

Αφήστε μια απάντηση